O podjetju

Razvoj podjetja

Podjetje LESTRO-LEDINEK d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991, začetek strojegradnje pa sega v leto 1967, zato se v podjetju ponašamo z dolgoletno tradicijo družinske obrti. Sprva je bila dejavnost specializirana za izdelavo sodarskih in mizarskih strojev, ob nenehnem razvoju in rasti, pa smo prešli na projektiranje in izdelavo edinstvenih lesnoobdelovalnih strojev ter prejeli priznanja doma, na področju nekdanje Jugoslavije in v tujini. Kot vodilni izvoznik smo aktivno sodelovali na mednarodnih strokovnih sejmih.

V zadnjih letih, smo proizvodni program v celoti usmerili v izdelavo tehnološko zahtevnih strojnih delov in komponent za montažo strojev in linij, ki jo je skupaj s prodajo in razvojem prevzelo leta 1992 ustanovljeno podjetje Ledinek Engineering, prav tako v lasti družine Ledinek. 

LESTRO-LEDINEK si z bogatim strokovnim znanjem in napredno obdelovalno tehnologijo, ki omogoča avtomatizacijo in natančnost obdelovalnih procesov, ustvarja prednost na trgu in utira pot kot ponudnik visokokakovostnih storitev na področju mehanske obdelave. Poslovni uspeh podjetje povezuje z okoljsko odgovornostjo, socialno pravičnostjo in učinkovitim upravljanjem ter si prizadeva za zeleni prehod podjetja.

Vizija 

Postati iskan proizvajalec kakovostnih tehnološko zahtevnih strojnih delov in komponent na globalnem trgu ter pridobiti in ohraniti pomemben tržni delež na tem segmentu proizvodnje, ki bo zagotavljal kontinuiteto sklenjenih poslov in optimalno izkoriščenost kapacitet.

Naša vizija je postati vodilno podjetje v panogi, ki postavlja nove standarde kakovosti, inovacij ter družbene odgovornosti.

Poslanstvo

Naša predanost tehniki in več kot 55 let izkušenj s področja inovativne strojegradnje nas vodi k ustvarjanju vrhunskih rešitev v lesni industriji.

Zavezani smo k izdelavi visoko kakovostnih delov in polizdelkov za stroje in opremo, ki omogočajo učinkovito predelavo lesa in njegovo uporabo pri trajnostni gradnji hiš in objektov. Ohranjamo specifična tehnična znanja pridobljena skozi generacije in jih skrbno predajamo mlajšim generacijam, da jih razvijajo in nadgrajujejo skladno z razvojem stroke.Obiskali ste stran LESTRO-LEDINEK.

Ali želite ostati ali nadaljevati na LEDINEK ENGINEERING?